Kaatje in de winter | Recensie - Leesboekenenmeer
Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken Prentenboek

Kaatje in de winter | Recensie

Kaatje in de winter door Liesbet Slegers is een leuk prentenboek voor peuters vanaf ca. twee jaar over het seizoen winter

Vind jij het ook zo heerlijk om met de naderende winter voor de deur met je peuter boekjes te lezen over dit bijzondere seizoen? Wij leenden bij de bibliotheek het prentenboek Kaatje in de winter, geschreven door Liesbet Slegers. Wat vond ik van het boek?

Kaatje in de winter

Het is een echte winterdag en daarom trekt Kaatje haar warme kleren aan: een jas, wanten, muts, sjaal en laarzen. Eenmaal buiten ziet ze van alles wat met de winter te maken heeft zoals kale bomen en er komen zo maar wolkjes uit haar mond! Natuurlijk worden ook de vogeltjes gevoerd en als het begint te sneeuwen wordt er samen met papa in de sneeuw gespeeld en een sneeuwpop gemaakt.

Na al dat buitenspelen in de kou is het tijd om weer naar binnen te gaan en lekker op te warmen door te eten en te spelen terwijl de open haard gezellig aan staat. 

 

Wat vond ik van Kaatje in de winter?

Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan Kaatje in de winter is dat het geschreven is in de ik-vorm. Dat maakt een herkenbaar boek voor peuters nóg herkenbaarder en aansprekender. Mijn kinderen houden bijvoorbeeld enorm van sneeuw. Het spelen in de sneeuw, zoals sleeën en sneeuwballen gooien, vinden ze dan ook fantastisch. Heerlijk om samen herinneringen op te halen aan voorgaande winters (we stonden toen bijvoorbeeld op zondagmorgen een keer om 7.00 uur buiten in de sneeuw) en je te verheugen op de winterse tijd die komen gaat.

Kaatje in de winter is een gezellig prentenboek over het seizoen winter voor peuters vanaf ongeveer twee jaar. Het maakt deel uit van de Clavis boekenlijn voor peuters. 

Ga naar de categorie Kinderboeken.

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, virtueel assistent. Bovenal vrouw van de liefste en moeder van de 4 leukste kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *