Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken

Heksje Mimi tovert sneeuw | Kathleen Amant

Heksje Mimi tovert sneeuw; kinderboek voor kinderen vanaf 3 jaar van Kathleen Amant; Samen spelen, ruzie maken en het weer goedmaken

Op 1 augustus besloot ik weer lid te worden van de bibliotheek. En omdat ik niet tot na de zomervakantie wilde wachten moesten de kids met me mee. Het bezoek verliep omdat ik me moest laten inschrijven nogal, uhm, rommelig. De kids wisten van gekkigheid niet welke boeken ze mee wilden nemen (het liefst allemaal) en dus kwamen we hartje zomer, net na de memorabele hittegolf, met Heksje Mimi tovert sneeuw (Kathleen Amant) thuis. Wat vonden ze van het boek?

Het verhaal

De flaptekst vertelt me dat Heksje Mimi tovert sneeuw een grappig winterverhaal is over samen spelen in de sneeuw, ruzie maken en het weer goedmaken. Heksje Mimi tovert sneeuw is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het verhaal gaat over Heksje Mimi die de koude en natte winter zat is. Ze wil een sneeuwtapijt toveren, maar dat gaat niet helemaal goed… Gelukkig komt ze haar vriendinnetje tegen die de juiste toverspreuk wel kent! Samen maken ze een sneeuwpop, gaan sleetje rijden en houden een heerlijk sneeuwballen gevecht. Kortom het is een heerlijk winters verhaal. 

Wat vinden de kinderen ervan?

Onze kinderen (3 en 4 jaar) zijn, net als denk ik ieder kind, gek op spelen in de sneeuw. Hoe gaaf is het dan als je zelf je sneeuw kunt toveren? Toveren is toch ook iets wat de meeste kinderen graag zouden willen kunnen! Daarnaast verbastert Heksje Mimi de toverspreuk eerst op een voor kinderen ontzettend grappige manier. 

Mijn mening

Heksje Mimi is zeker een heel leuk boek. Niet alleen om voor te lezen maar ook om naar te kijken. De tekeningen (ook door Kathleen Amant) zijn namelijk erg mooi en herkenbaar om naar te kijken en de kinderen werden er erg enthousiast van. Het enige nadeel is dat op sommige pagina’s de zwarte tekst op een blauw gekleurde achtergrond gedrukt is. Als ik het boek ‘s avonds voor lees is dat snel moeilijk leesbaar.

Heksje Mimi tovert sneeuw was voor mij het eerste boek van deze serie en als ik ben nu zeker erg benieuwd naar de andere boeken!

 

Gerelateerd:

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, virtueel assistent. Bovenal vrouw van de liefste en moeder van de 4 leukste kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *