Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken

Kinderboeken lente

Kinderboeken lente; Anna, Karel, Saar, Luuk en Lotje, Rik zoekboek en meer

Alhoewel we nauwelijks kunnen zeggen dat we een winter gehad hebben, is die nu ook officieel voorbij. Vandaag is namelijk officieel de lente van start gegaan. Het seizoen wat in het teken staat van groei en bloei. Hartstikke leuk natuurlijk om je kind voor te lezen over dit heerlijke seizoen! In dit blog zet ik een aantal boeken voor je op een rijtje: kinderboeken lente.

Leve de lente! – Rotraut Susanne Berner

Leve de lente door Rotraut Susanne Berner

Het boek Leve de lente! maakt deel uit van een serie over de vier seizoenen. Extra leuk om ze allemaal te verzamelen! Dit kijk- en zoekboek geeft ons een panoramische blik op stad, die dankzij de lente langzaam weer tot leven komt.

Meer informatie.

 

Anna en de lente – Kathleen Amant

Anna en de lente door Kathleen Amant

De zon schijnt en Anna gaat op ontdekkingstocht in de tuin. Ze ziet bloesems aan de bomen, kleine vogels en pasgeboren lammetjes. Als klap op de vuurpijl ontdekken Anna en haar buurjongen een chocolade-ei bij het kippenhok. Hoe kan dat nou? Geschikt voor kinderen van ongeveer 2,5 jaar.

Meer informatie.

 

Karel in de lente – Liesbet Slegers

Karel in de lente door Liesbet Slegers

Karel in de lente gaat over Karel die op een mooie lentedag van alles beleeft. Het is een vrolijk verhaal over de lente voor kinderen van ongeveer 2 jaar.

Meer informatie.

 

Bobbi in de lente – Monica Maas

Bobbi in de lente door Monica Maas

Samen met Bobbi (onderdeel van een serie) kun je van de lente genieten. Hij ziet vogels een nestje bouwen, fietst naar de lammetjes in de wei, telt de nieuwe kuikentjes en blaast samen met Ollie de pluisjes van de paardenbloemen. Een heerlijk boek om het jaar mee te beginnen!

Meer informatie.

 

Rik in de lente – Liesbet Slegers

Zoekboek Rik in de lente door Liesbet Slegers

In het zoekboek Rik en de lente volgen we Rik. Hij heeft last van lentekriebels! Snel gaat hij buiten spelen, helpt papa en mama met werken in de tuin en gaat met de klas naar de kinderboerderij. En poes Sam heeft 3 kleintjes gekregen! En wat kun je nog meer vinden?

Meer informatie.

 

Saar in de lente – Pauline Oud

Saar in de lente door Pauline Oud

Het is lente! De vogels fluiten en de zon schijnt. Saar en oma gaan samen naar boer Koos. Daar ziet Saar allemaal kleine dieren: lammetjes, kuikens, kalfjes en eendjes. Wat zijn ze schattig! Saar en oma kopen eieren en plukken mooie bloemen. Maar de eieren van boer Koos zijn bijzonder. Heel bijzonder… Saar in de lente is een vrolijk en herkenbaar prentenboek over de natuur in de lente. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

Luuk en Lotje Het is lente! – Ruth Wielockx

Luuk en Lotje Het is lente door Ruth Wielockx

De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. De bomen hebben nieuwe blaadjes gekregen en de vogels maken een nest. Maar hé, wat piept er daar in de struiken? Een pluizig geel kuikentje! Wie zou de mama zijn? Zoek mee met Luuk en Lotje! Een vrolijk en eenvoudig verhaal over de lente. Voor peuters vanaf 2,5 jaar.

Meer informatie.

 

Het Gruffalo lente natuurspeurboek – Julia Donaldson

Het Gruffalo lente natuurspeurboek door Julia Donaldson

Met dit speurboek leer je van alles over de natuur. Het zit bomvol stickers, buitenspelletjes en dingen om te doen met de hele familie.

Meer informatie.

 

Loco Mini Lente-Zomer – Noordhoff

Loco Mini Lente Zomer Noordhoff

Met dit educatieve boekje van Mini Loco leer je rekenen, taal en nog veel meer. Leg de antwoorden juist neer en je vormt de juiste afbeelding. Zo ben je al spelend aan het leren! Voor kinderen van 4-6 jaar.

Meer informatie.

 

De vier kaboutertjes in de lente – Marianne Busser, Ron Schroder

De vier kaboutertjes in de lente door Marianne Busser en Ron Schroder

Maartje, Joep, Johannes en Moontje zijn vier kaboutertjes en beleven veel avonturen in het bos. Zo maken ze als verrassing een prachtig nest voor de nachtegaal en brengen ze een bang verdwaald jongetje weer terug naar zijn huis. En wanneer mama Muis kleintjes verwacht en er niet genoeg bedjes zijn, lossen de kaboutertjes dat probleem gelukkig razendsnel op. Dit en nog veel meer lees je in dit vrolijke voorleesboek op rijm, voor kinderen van 4-6 jaar.

Meer informatie.

 

Meer uit de categorie Kinderboeken

 

Uitgelichte afbeelding: 123RF.com

Dit blog bevat affiliatelinks

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, virtueel assistent. Bovenal vrouw van de liefste en moeder van de 4 leukste kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *