Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken

Kletsboeken | Blijf met elkaar in gesprek

Kletsboeken voor kleuters, kinderen, tieners, pubers en volwassenen om gezellige gesprekken te voeren of te ontprikkelen na een drukke dag

Vandaag is er een overzicht van Kletsboeken, een serie bedacht door Michal Janssen. Zij bracht in 2010 de 1e editie zelf uit. Later ging ze samenwerken met Gezinnig, een uitgever van producten die het gezinsleven versoepelen. Dit bleek a match made in heaven. Inmiddels is er een uitgebreide kletsserie met titels als Tafelklets, Relaxklets, Vakantieklets en Slaapklets. In Nederland zijn al meer dan 100.000 boeken uit de kletsserie verkocht.

#1. Kletsboek!

Kletsboek! - voor kleine en grote mensen. Door Michal Janssen

Kletsboek! is een bijzonder boek. Een invulboek voor kinderen én grote mensen. Voor jullie. En over jullie. Elke linkerbladzijde is voor jou. Elke rechterbladzijde is voor papa of mama. Of voor opa, oma, je tante of oom, je juf of meester.

Met Kletsboek! kun je samen: lachen, mopperen, fantaseren, tekenen, dromen, nadenken, geinen, ontspannen en kletsen!

Je koopt het boek hier.

 

#2. Tienerklets!

Tienerklets - invulboek voor pubers. Door Michal Janssen

Tienerklets! is een bijzonder boek vol vragen. Soms maf, soms serieus, altijd herkenbaar. Je vult het boek samen in. Met een vriend(in) of een van je ouders. Kies een pagina en iemand om mee te kletsen. Vul in, kruis aan, kies en streep door. De onderwerpen die je liever niet met je ouders bespreekt, vul je in met een vriend of vriendin. En alleen kletsen in plaats van invullen kan natuurlijk ook.

Je koopt het boek hier.

 

#3. Vakantieklets!

Vakantieklets - Doeboek voor op reis. Door Machal Janssen

Vakantieklets is een bijzonder boek voor kleine en grote avonturiers. Een boek met 36 kaarten vol vragen en opdrachten voor onderweg of op de vakantiebestemming. Speel luisterbingo, test een restaurant, zet een speurtocht uit én noteer al je vakantieherinneringen in het logboek. Zo heb je altijd een kwartiertje pret bij de hand!

Je koopt het boek hier.

 

#4. Slaapklets!

Slaapklets - dagboek voor het slapengaan. Door Michal Janssen

Slaapklets! is een dag- en nachtboek waarmee je voor het slapen gaan op een leuke manier even terugkijkt op de dag. Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. Ook voor volwassenen is het goed om de dag te verwerken voor het slapen gaan.

Op iedere pagina maak je korte notities over de dag. Wat was leuk, wat was stom? Was het een sportieve dag? Heb je zin in morgen? Onderaan iedere pagina staat een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen. Slaapklets! laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Je koopt het boek hier.

 

#5. Slaapklets! voor kleuters

Slaapklets voor kleuters - Dagboek voor het slapengaan. Door Michal Janssen

Slaapklets! voor kleuters is een fijn boek om voor het slapengaan de dag door te nemen en even de volle aandacht van mama of papa te krijgen. Het is goed voor kinderen om de dag te laten bezinken en fijn voor ouders om een kijkje te krijgen in het hoofd van hun kind. Samen napraten over belevenissen en gevoelens en nog even spelen voordat de nacht begint.

Je koopt het boek hier.

 

#6. Relaxklets!

Relaxklets - yogaboek voor klein en groot. Door Michal Janssen

Relaxklets! is een boek voor kinderen en ouders (2 – 99+ jaar) met yogaoefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Om samen te ontspannen en om volle hoofden leger te maken. Het boek is een hulpmiddel om rust en ontspanning te brengen in het hectische gezinsleven en een (nadere) kennismaking voor kinderen met yoga en mindfulness.

Je koopt het boek hier.

 

#7. Tafelklets!

Tafelklets - voor kleine en grote eters. Door Michal Janssen

Tafelklets! is een kletsboek voor kleine en grote eters (4-99 jaar). Een boek met vragen en opdrachten voor iedereen aan tafel over jouw dag en over het eten op je bord. De speelse inhoud zorgt voor plezier en verrassende gesprekjes aan tafel.

Je koopt het boek hier.

 

#8. Kletspocket!

Kletspocket - 216 vragen en opdrachten. Door Michal Janssen

Kletspocket is een boekje met 216 knettergekke vragen en maffe opdrachten. Stop het in je tas, dan heb je altijd en overal iets te kletsen bij je. Onderweg in de auto of trein, tijdens een etentje met vrienden of familie, op een terrasje in de zon, in een lange wachtrij. Of gewoon op een luie zondagmiddag op de bank!

Je koopt het boek hier.

 

#9. Het halve boek

Het halve boek - verzin-het-zelf voorleesboek. Door Michal Janssen

Het halve boek is een bijzonder voorleesboek met 20 verhalen vol “gaten’. Wie speelt de hoofdrol, wie gaat er mee op avontuur, waar speelt het verhaal zich af en wat gebeurt er allemaal? Dat verzin je zelf! Word een superheld en kies je eigen superkracht. Help je favoriete dier ontsnappen uit de dierentuin. Ga met je beste vrienden op reis naar de Noordpool. Schakel je grootste vijand uit in een levensechte game. Stuur je vader of moeder op kamp. Zoek een griezel voor een verdrietig spookje. En nog veel meer!

Je koopt het boek hier.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *