Het grote zónder pakjes en zakjes kookboek - Leesboekenenmeer
Search here...
TOP
Boeken Kookboeken

Het grote zónder pakjes en zakjes kookboek

Het grote zónder pakjes en zakjes kookboek

Gezond en vers eten klaarmaken is moeilijk? Welnee! Al helemaal niet als je Het grote zónder pakjes en zakjes kookboek van Karin Luiten in huis hebt!

Tijdwinst

Afgelopen weekend maakte ik lasagne klaar. En ja, ik geef het toe, ik maakte gebruik van een pakje van een bekend merk. Dan ben je immers lekker snel klaar. Ik begon met het bereiden van de saus. Terwijl ik daarmee bezig was viel het me op dat zo’n pakje helemaal niet zoveel makkelijker is, laat staan tijdbesparend. Met het aantal ingrediënten wat je zelf aan de saus toevoegt heb je het pakje namelijk niet eens echt nodig. Waarom laten we onszelf zo beetnemen door de fabrikanten? Volgens mij is het antwoord heel simpel: we zijn massaal vergeten dat het doodeenvoudig is om zelf een sausje te maken.

 

Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek

Is er iets erger dan gebruik te maken van een pakje? Ja hoor, er zijn zelfs heel veel dingen die vele malen erger zijn dan dat. Maar als je een kookboek als Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek op je boekenplank hebt staan, inclusief een heerlijk recept voor verse lasagne bolognese, is het eigenlijk wél schandalig om gebruik te maken van een pakje. Tenminste, ik vind van wel. Want met relatief weinig ingrediënten tover je in een handomdraai een overheerlijke gerecht op tafel, maar dan wel zonder al het zout en alle andere overbodige toevoegingen.

Het grote zónder pakjes en zakjes kookboek is een bundel van deel 1 en 2 van de succesvolle kookboeken Koken met Karin zónder pakjes en zakjes.

 

Broodbeleg

Inmiddels kan ik dankzij dit kookboek de heerlijkste bouillons en soepen klaarmaken. Ook maak ik de heerlijkste pasta’s in een handomdraai klaar. Wat ik echter nog niet heb geprobeerd, maar wat nog wel op mijn lijstje staat, is het zelf maken van broodbeleg. Het is namelijk ook vrij eenvoudig om zelf pindakaas, chocopasta, jams en salades te maken. Enne, wist je dat ook ontzettend makkelijk zélf bounty’s maakt? Nee, ik had ook geen idee.

 

Tips

Wat ik ook erg leuk vind aan Het grote zónder pakjes en zakjes kookboek is dat er naast ieder recept ook een lijstje staat met een aantal tips. Zo krijg je bijvoorbeeld de tip om de visboer eens om visafval te vragen. Juist in de koppen en graten zit ontzettend veel smaak, prima dus om een visbouillon van te maken! Ben je aan het bakken en heb je last van kleverig deeg? Doe er dan een beetje bloem bij. Is je deeg te droog? Hup, een scheutje water erbij! 

Meer Kookboeken

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, virtueel assistent. Bovenal vrouw van de liefste en moeder van de 4 leukste kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *