Pip en Posy en de grote ballon | Axel Scheffler - Leesboekenenmeer
Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken Prentenboek

Pip en Posy en de grote ballon | Axel Scheffler

Na het succes van Pip en Posy en het nieuwe vriendje namen we Pip en Posy en de grote ballon van de bibliotheek mee naar huis. Wat vinden we, ik en de kids, van het boek?

Pip en Posy en de grote ballon

Het verhaal Pip en Posy en de grote ballon vertelt het verhaal van Pip die een prachtige ballon heeft gekregen. Vol trots laat hij hem aan zijn vriendinnetje Posy zien. Wauw, wat is hij mooi! Daar moet mee gewandeld worden!

Zo gezegd, zo gedaan. Iedereen die de grote rode ballon ziet wordt er blij van. Maar dan laat Pip hem ineens los… Oh nee! Terwijl de ballon wegvliegt rennen Pip en Posy achter hem aan. Maar dan slaat het noodlot toe: de ballon gaat stuk. Gelukkig weet Posy de ontroostbare Pip weer op te vrolijken.

 

Wat vonden de kids van Pip en Posy en de grote ballon?

Beide kids werden blij van het boek, maar met name mijn dochter van 3 jaar. Vooral het verdriet van Pip was interessant, want wat was hij ontroostbaar… Toch had ik de indruk dat ze Pip en Posy en het nieuwe vriendje leuker vonden, omdat ze nu meer in de fase van het vriendjes maken zitten. Is jouw kind gek op ballonnen dan sluit het boek daar erg goed bij aan.

 

Wat vond ik van het Pip en Posy en de grote ballon?

Alle prentenboekjes van Pip en Posy zijn leuk. Daar is geen twijfel over mogelijk. In dit boek staan de snel wisselende emoties van peuters centraal: van blijdschap naar verdriet naar blijdschap. Ik vind vooral de gedetailleerde illustraties (Axel Scheffler, bekend van de Gruffalo, red.) erg mooi. 

Pip en Posy en de grote ballon is een herkenbaar verhaal voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Meer boeken van Pip en Posy.

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, virtueel assistent. Bovenal vrouw van de liefste en moeder van de 4 leukste kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *