Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken

Pip en Posy en het nieuwe vriendje door Axel Scheffler

Pip en Posy en het nieuwe vriendje; Een leuk boek voor peuters van 1 tot 3 jaar over nieuwe vriendjes maken, vriendschap, jaloers zijn en delen.

Hartje zomer brachten de kids Heksje Mimi tovert sneeuw mee naar huis. Gelukkig brachten ze ook Pip en Posy en het nieuwe vriendje mee naar huis, een verhaal wat zich afspeelt op het strand en beter bij het seizoen past! Wat vonden we van het boek?

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Pip en Posy en het nieuwe vriendje is een lief verhaaltje voor peuters van 1 tot 3 jaar. Het gaat over nieuwe vriendjes maken, vriendschap, jaloers zijn en delen. 

Het verhaal Pip en Posy en het nieuwe vriendje speelt zich af op het strand. Nadat ze erg leuk samen hebben gespeeld valt Posy even in slaap. Even later wordt ze wakker van gelach. Wat blijkt? Er is iemand naast hen komen liggen waar Pip gezellig mee aan het spelen is. Posy voelt zich daardoor erg alleen… Maar als ze met z’n drieën een ijsje gaan halen gebeurt er iets verrassends en blijkt dat echte vrienden je nooit in de steek laten!

Wat vinden de kinderen van Pip en Posy en het nieuwe vriendje?

Ondanks dat de adviesleeftijd aangeeft dat het boek het meest geschikt is voor kinderen tot 3 jaar, is zoonlief van ruim 4 ook erg enthousiast over het boekje. Beide kinderen leven van het begin tot het einde vol spanning toe naar het moment dat ze met z’n drieën een ijsje gaan kopen.

Wat vind ik van het boek?

Al in de bibliotheek vond ik de plaatjes van het boek er erg bekend uitzien. Pas thuis, tijdens het schrijven van deze recensie, ontdekte ik dat de schrijver van Pip en Posy (Axel Scheffler) de co-auteur is van het bekende kinderboek De Gruffalo

Pip en Posy en het nieuwe vriendje is een leuk prentenboekje met een zomers thema. In het boek worden situaties beschreven die erg herkenbaar zijn voor peuters, zoals schelpen zoeken, spelen met een bal en het bouwen van zandkastelen. Maar er komen ook moeilijkere dingen aan bod zoals samen spelen en het delen van vriendjes. Daarnaast zijn de tekeningen fijn om naar te kijken en sluiten ze goed aan bij de geschreven tekst.

Verder lezen:

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, virtueel assistent. Bovenal vrouw van de liefste en moeder van de 4 leukste kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *