Pip en Posy | Kinderboeken serie voor kleuters - Leesboekenenmeer
Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken Prentenboek

Pip en Posy | Kinderboeken serie voor kleuters

Pip en Posy kinderboeken; Prentenboeken voor peuters en kleuters

De prentenboeken van Pip en Posy, geschreven en geïllustreerd door Axel Scheffler, zijn leuke boeken voor peuters vanaf circa 2,5 jaar. Onze peuter en kleuter zijn in ieder geval groot fan! Daarom hier een overzicht met de kinderboeken uit deze serie, inclusief links naar de recensies van de boeken die we al gelezen hebben. 

#1. Pip en Posy en de superstep

Pipen Posy en de superstep; Prentenboek voor peuters over emoties

In Pip en Posy en de superstep speelt Pip met zijn step in het park. Dan komt hij Posy tegen. Zij vindt zijn step ook heel mooi en voor Pip het in de gaten heeft, is ze ermee vandoor. Dat vindt Pip niet leuk! Maar beste vriendjes die samen spelen, moeten ook samen kunnen delen.

Je koopt hem hier.

 

#2. Pip en Posy en het kleine plasje

Pip en Posy en het kleine plasje; Leuk prentenboek voor peuters en kleuters over zindelijk worden

In Pip en Posy en het kleine plasje speelt Pip bij Posy thuis. Ze hebben erg veel plezier samen. Zoveel zelfs dat Pip vergeet dat hij op het potje moet. En dan ligt er opeens een plasje op de vloer! Maar gelukkig mag hij iets droogs van Posy aan.

Je koopt hem hier.

 

#3. Pip en Posy en het enge monster

Pip en Posy en het enge monster; Prentenboek voor peuters en kleuters over monsters en enge dingen

Op een regenachtige dag is Posy heerlijk aan het kokkerellen. Maar net als ze de kom aan het uitlikken is, ziet ze door het raam een grote, blauwe klauw. En even later staat er een monster in haar keukentje! Maar wel een monster met heel herkenbare voeten…

Je koopt hem hier.

 

#4.Pip en Posy en de grote ballon

Pip en Posy en de grote ballon; Prentenboek voor peuters en kleuters over emoties en een ballon

In Pip en Posy en de grote ballon is Pip apetrots op zijn grote rode ballon. Maar als hij de ballon per ongeluk loslaat en die knalt, is hij ontroostbaar. Gelukkig weet Posy hoe ze haar vriendje weer kan opvrolijken. Naar de recensie.

Je koopt hem hier.

#5. Pip en Posy en het nieuwe vriendje 

Pip en Posy en het nieuwe vriendje; Prentenboek voor peuters en kleuters over vriendschap, jaloezie en delen

Pip en Posy gaan samen naar het strand. Ze zoeken schelpen, graven een kuil en vangen visjes in de zee. Als Posy even een lekker dutje doet, ziet Pip dat er iemand naast hen is komen zitten. Het is Vic, en Vic wil best met Pip spelen. Dat wil Pip ook wel! Ze hebben het grootste plezier met z’n tweetjes. Maar als Posy wakker wordt, is ze een beetje jaloers. Ze wil Pip eigenlijk niet met iemand delen. Hoe moet dat nu? Naar de recensie.

Je koopt hem hier.

 

#6. Pip en Posy en de lievelingsknuffel

Pip en Posy en de lievelingsknuffel; Prentenboek voor peuters en kleuters over uit logeren gaan en knuffels

Als Posy een nachtje bij haar vriendje Pip mag logeren vermaken ze zich prima. Maar als zij in bed liggen, mist Posy haar knuffel Kikker. Gelukkig is Pip zo lief om haar zijn knuffel, een lief varkentje, te lenen. 

Je koopt hem hier.

 

#7. Pip en Posy in de sneeuw

Pip en Posy in de sneeuw; Kinderboek voor peuters en kleuters over spelen in de sneeuw

Er is een flink pak sneeuw gevallen en Pip en Posy gaan samen buiten spelen. Ze hebben veel plezier in de sneeuw, maar als ze een sneeuwpop willen maken gaat het mis…

Je koopt hem hier.

 

#8. Pip en Posy en de kerstboom

Pip en Posy en de kerstboom; Kinderboek voor peuters en kleuters over het versieren van de kerstboom met eetbare en niet eetbare versieringen

In dit deel versieren de vriendjes de kerstboom met allerlei lekkere dingen. Hoe kan het dat een tijdje later de boom helemaal leeg is? En waarom is Pip zo misselijk? Gelukkig is dat snel over als de vriendjes buiten in de sneeuw gaan spelen. Daarna beginnen ze vol goede moed opnieuw met het versieren van de boom. Dit keer met versiering die niet eetbaar is!

Je koopt hem hier.

 

Welk deel van deze boekenserie is jouw favoriet? 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, virtueel assistent. Bovenal vrouw van de liefste en moeder van de 4 leukste kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

2 COMMENTS

 • Anita Willems

  Hier ook fan van Pip en Posy.
  Het is een vak apart hoor, een goed prentenboek te maken voor jonge kinderen.
  Dochter wordt er eigenlijk te groot voor, maar ze zou de hele serie willen verzamelen.

  • Gera
   AUTHOR

   Wat leuk! Ach, en waarom zou je te groot zijn om mooie prentenboeken te verzamelen? Er zijn ook volwassenen die alle kindersurprise eieren verzamelen…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *