Search here...
TOP
Algemeen Boeken

Tips voor tijdens de lockdown

Tips voor tijdens de intelligente lockdown; Corona, school, thuiswerken en thuisonderwijs

De laatste maanden wordt de wereld geregeerd door corona. We zijn wegens de intelligente lockdown meer thuis en voor het tijdverdrijf grotendeels op onze eigen creativiteit aangewezen. Maar wat is leuk om thuis te doen tijdens de corona-uitbraak? Ik geef in dit blog tips voor tijdens de lockdown.

Corona

Sinds de uitbraak van corona in China eind vorig jaar is er een hoop gebeurd. Waar de meesten van ons eerst nog een beetje lacherig waren en dachten (of hoopten?) dat het allemaal wel los zou lopen, inmiddels is wel duidelijk dat het serieus is. De genomen maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het coronavirus langzaam rond gaat in de maatschappij zorgen voor stillere straten en dat we meer op onszelf aangewezen zijn dan anders. 

 

Intelligente lockdown

Op dit moment hebben we te maken met een intelligente lockdown. Ben je verkouden? Blijf thuis. Heeft er iemand uit het gezin koorts? Dan blijft het hele gezin thuis. Oh ja, en veel thuiswerken en de scholen zijn gesloten.

Het leven tijdens de intelligente lockdown is voor velen best zwaar, ook ouders hebben het pittig. Huiswerk van de kinderen, het eigen werk, huishouden en tussendoor je kinderen entertainen om zoveel mogelijk de lieve vrede te bewaren, het is ook best veel ineens. Grote kans dat je geen tijd hebt om je te vervelen. Verveel jij je wel of heb je misschien behoefte aan artikelen die je leven een stuk prettiger maken? Dan ga ik snel verder.

 

Kleurboeken

In tijden van spanning kan het ter ontspanning erg fijn zijn om te kleuren. Dit geldt voor kinderen net zo goed als voor volwassenen. Er zijn verschillende kleurboeken: bloemen, mandala’s, Disney of kleur eens bekende schilderijen in. Wil je wel lekker kleuren, maar niet na hoeven denken over welke kleur je het beste kunt gebruiken? Dan zijn de kleuren op nummer perfect voor jou. 

Naar de kleurboeken.

 

Stiften

Als je begint met kleuren is het materiaal erg belangrijk, tenminste, als je een beetje een leuk resultaat wil hebben. Een kleurboek met kwalitatief, dik papier is dan ook aan te raden. Kleuren doe ik zelf graag met stiften. Met kleurpotloden kan natuurlijk ook. Online zijn veel tutorials te vinden over het creëren van mooie effecten.

Naar de stiften.

 

Planning

Altijd al belangrijk, maar nu misschien wel belangrijker dan ooit: een goede planning. Een goede planning zorgt voor structuur en rust. Maak om te beginnen eens een dagritme. Of je nu alleen bent of met een groot gezin, dat geeft houvast en dus ook een stukje rust en duidelijkheid. Hou tijdens het maken van een dagritme rekening met je werkzaamheden en blok die tijd, bijvoorbeeld een uurtje (verlang niet het onmogelijke) in je agenda. 

Naar de agenda’s.

 

Bureaustoelen

Als je ineens thuis moet werken dan is de kans groot dat je daar niet zo’n fijne ergonomische bureaustoel hebt staan als op je werk. Ook hier geldt dat goed materiaal erg belangrijk is. Ik zette al eens op een rijtje waar een goede bureaustoel aan moet voldoen.

Naar de bureaustoelen.

 

Kookboeken

Hoewel de wereld behoorlijk op z’n kop staat, ervaren sommige mensen ook meer rust. Het sociale leven is tot stilstand gekomen en misschien heb jij daardoor juist wel tijd over. Ontzettend leuk om die tijd te besteden aan een nieuwe hobby. Heb je al eens aan koken gedacht?

Naar de kookboeken.

 

Kinderboeken 

Ondanks dat de scholen dicht zijn is het belangrijk dat kinderen blijven lezen. Voorlezen is natuurlijk ook altijd goed! Hoe wel rekening met het AVI-niveau van je kind.

Naar de kinderboeken.

 

Uitgelichte afbeelding 123RF.com

Dit blog bevat affiliatelinks

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, virtueel assistent. Bovenal vrouw van de liefste en moeder van de 4 leukste kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *