Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken

Winter | De leukste boeken voor peuters, kleuters en hun ouders

Winter; De leukste boekjes thema winter voor peuters, kleuters en hun ouders

Houd je ook zo van voorlezen? Gezellig samen met je kinderen? Vooral in de winter als de regen tegen de ruiten slaat? Voor veel ouders en kinderen is samen lezen en het doorbladeren van kleurrijke prentenboeken een geliefd moment van de dag. Stiekem verschuift de bedtijd en lezen we nog een gezellig kwartiertje door. Pak je dampende mok koffie erbij, zet de laptop op de bank en zie welke boeken met het thema winter voor je peuter en kleuter geschikt is.

Boeken thema winter

Kinderen vinden het heerlijk de wereld om zich heen te verkennen door boekjes. Er zijn dan ook talloze populaire series te vinden in de bibliotheek, waar de seizoenen begrijpelijk worden verbeeld. En laten we wel wezen, welk kind vindt het nou niet fantastisch om in de sneeuw te spelen? Daarom een overzicht met heerlijke boekjes over het seizoen winter die herkenbaar zijn voor peuters en kleuters. En hun ouders natuurlijk.

 

#1. Bobbi in de winter

Bobbi in de winter; Winterboek voor peuters, kleuters en hun ouders

Uit de Bobbi serie vind je Bobbi in de winter (Monica Maas). In dit prentenboekje wordt geschaatst, een sneeuwballengevecht gehouden en natuurlijk een sneeuwpop gemaakt. Dit is wel een geromantiseerd beeld van de tegenwoordige winter, maar dat mag de pret niet drukken. Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Je koopt het boek hier.

 

#2. Anna en de winter

Anna en de winter; Voor peuters en kleuters vanaf 2,5 jaar;

Voor peuters vanaf 30 maanden schrijft Kathleen Amant de bekende boekjes over peuter Anna. In het boekje Anna en de winter ontdekt Anna dat de bomen kaal zijn en de grond bevroren is. Ik vind de Anna serie persoonlijk een oersaaie reeks met weinig fantasie en te educatief verantwoord, maar dat is natuurlijk subjectief.

Je koopt het boek hier.

 

#3. Wat een winter!

Wat een winter kijk- en zoekboek door R.S Berner over het seizoen winter

Daarentegen prikkelen de reusachtige kijk- en zoekboeken over de seizoenen van Rotraut Susanne Berner de fantasie. Ze zijn van ‘top to bottom’ volgepropt met kleurrijke en realistische illustraties. Het boek ‘Wat een winter!’, geeft een winterse sfeer impressie van de stad en is zeker aan te bevelen vanwege de originaliteit en de activerende zoekopdrachten. Naar de recensie. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Je koopt het boek hier.

 

#4. Met opa in de sneeuw

Met opa in de sneeuw voor kinderen vanaf ca 4 jaar over het seizoen winter

Met opa in de sneeuw is een lief boekje over een opa. Het sneeuwt buiten en opa wil met de slee. Hij vraagt ‘Wie gaat er mee?’ en er gaan wel zeven vingers de lucht in. Oei, hoe zou dat aflopen? In dit winterse boekje staat winterpret en avontuur centraal. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Je koopt het boek hier.

 

#5. Heksje Mimi tovert sneeuw

Heksje Mimi tovert sneeuw door Kathleen Amant; Een boekje voor kinderen vanaf ca. 3 jaar over winter en vriendschap

 

Heksje Mimi tovert sneeuw is een gezellig winters verhaal over vriendschap en spelen in de sneeuw. Mimi baalt van de natte en koude winter. Ze wil sneeuw! Daarom probeert ze een sneeuwtapijt te toveren, maar dat gaat toch niet helemaal zoals het zou moeten… Geschikt voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. Meer van Heksje Mimi.

Je koopt het boek hier.

 

#6. Kaatje in de winter

Kaatje in de winter door Liesbet Slegers; Winters boek over spelen in de sneeuw

Een leuk winters boek voor peuters vanaf ca. 2 jaar over spelen in de sneeuw. Geschreven door Liesbet Slegers. Wat ik erg leuk vind is dat het vanuit de belevingswereld van Kaatje is geschreven. Naar de recensie.

Je koopt hem hier.

 

#7. Nijntje in de sneeuw

nijntje in de sneeuw door dick bruna; Winters boek over spelen in de sneeuw

Nijntje kleedt zich warm aan en gaat naar buiten in de sneeuw. Ze rijdt op haar slee, ze schaatst op de bevroren rivier en maakt een sneeuwpop. Dan vindt ze een verkleumd en verdrietig vogeltje in de sneeuw en bouwt een huisje voor hem. Voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Je koopt het boek hier.

 

#8. Luuk en Lotje Het is winter!

Luuk en Lotje het is winter door Ruth Wielockx; Over een tweeling die in de winter speelt

Het is winter! De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. Ze doen een warme jas, wanten, een sjaal en winterlaarzen aan. Samen gaan ze de vogeltjes eten en drinken geven. Maar hé, wat gebeurt er? Opeens vallen er witte vlokjes uit de lucht! Wat zullen Luuk en Lotje nu gaan doen? Een vrolijk en eenvoudig verhaal over de winter. Voor peuters vanaf 2,5 jaar, met de wereld rondom het kind als thema.

Je koopt hem hier.

 

#9. De kleine walvis in de winter

De kleine walvis in de winter; Winters boek over vriendschap

Boy mist zijn vriend de kleine walvis. In de zomer redde hij het walvisje na een storm. Nu is het winter, en Boy denkt vaak aan zijn kleine vriend. Hij tuurt en wacht, en wacht en tuurt. Maar de walvis is nergens te zien. Is er een nieuwe storm nodig om de twee vrienden weer bij elkaar te brengen? Een prentenboek over vriendschap voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Je koopt het boek hier.

 

#10. Het Gruffalo winter natuurspeurboek

Het Gruffalo winter natuurspeurboek; Leer van alles over de natuur met dit fantastische natuurspeurboek. Bomvol stickers, buitenspelletjes en dingen om te doen voor de hele familie.

Omdat het zo heerlijk is om naar buiten te gaan, ook in de winter. Met dit boek leer je van alles over de natuur met dit fantastische natuurspeurboek. Bomvol stickers, buitenspelletjes en dingen om te doen voor de hele familie. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Je koopt het boek hier.

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *